Valg af "krydderurter"

Pors

Pors

Der fremstilles følgende kryddersnapse:

Dild - kan laves af friske skud og/eller kombineres med frøstanden senere på året.

Hasselnød - skal plukkes mens nødderne er grønne.

Hvidtjørn - plukkes når den blomstrer.

Hyldeblomst - plukkes lige når blomsten springer ud.

Løvstikke - friske skud kan bruges hele sæsonen fra maj - september.

Mysken (Skovmærke) - pluk de helt friske skud i april/maj og igen nye skud i løbet af august måned.

Porse - i maj plukkes de første rakler (jomfruporse) og blade/kviste resten af sæsonen.

Valnød - plukkes fra sidst i juli til først i august (inden nødden bliver hård).

Søde bærsnapse (Likør):

Brombær - helst vilde bær fra et naturkrat (bedst smag).

Havtorn - plukkes inden bærrene bliver melede.

Hindbær - plukkes når de er modne.

Jordbær/Rabarber - 2/3 jordbær og 1/3 vinrabarber.

Paradisæble - skal plukkes når kernerne er begyndt at blive brune.

Slåen - plukkes når de er modne (inden fuglene tager dem - behøver ikke frost)

Kommentarer

Erik Broholm

06.09.2016 17:37

Rigtig lærerig side.. og gode opskrifter....
hilsen . www.erikbroholm.dk

Seneste kommentarer

24.02 | 19:26

Mojn Simon. Alle kan melde sig ind i FDV, så der er ikke nogle betingelser. Du kan bruge dette link: https://vinavl.dk/bliv-medlem/
Kontingentet er kr. 480,- årligt. VH Jørn

24.02 | 13:46

Mojn Jan !
Jeg ville bare høre dig om, hvad der skal til for at blive medlem af FDV ?

15.11 | 15:02

Hej Dot - vi har selv brugt filtrerede bær ovenpå f.eks. en nøddebund eller marengsbund men hvis der ikke har været sukker i sammen med bærrene, skal der nok blandes lidt i og toppes med is/flødeskum.

14.11 | 08:30

Jeg satte friske solbær og vodka over i juli, nu skal jeg filtrere og smage til. MEN jeg mangler en god opskrift til noget, jeg kan bruge bærrene til. Alm. marmeladeopskrift du'r ikke pgr.af vodka!

Del siden