Idéer til kryddersnaps

Det er ikke mange remedier, der skal anskaffes. Faktisk er alkoholen den største post, men heldigvis er prisen i Danmark blevet mere overkommelig. Er man så heldig, at bo i en overkommelig afstand til Tyskland, kan man endnu købe spiritus lidt billigere dér.

Der er mange forskellige meninger om/holdninger til, om det skal være Brøndum snaps eller smagløs vodka, men man skal jo være opmærksom på, at nogle af dem indeholder forskellige krydderier eller sødestoffer.

Bruger man almindelig snaps som f.eks. Brøndums eller Svendborg og lign., vil man hurtigt opdage, at smagen ikke er som forventet, idet de andre smagsstoffer jo også tæller med. Det skyldes, at der allerede er tilsat smagsstoffer, der let kan overdøve eller påvirke den fine smag i snapseurterne.

Sådan gør du ...

Når snapsen/vodkaen har trukket færdig på urterne, er det nødvendigt at filtrere ekstrakten gennem en tragt og et ganske almindeligt kaffefilter. Lad den stå et stykke tid efter filtreringen, hvis man kan vente. Hvis der stadig er lidt bundfald, kan man gentage processen.

Når ekstrakten er færdig, kommer det spændende arbejde med at fortynde snapsen (med den samme spiritus, som den er fremstillet på) til den "rigtige" smag. Det er både en fornøjelig og spændende proces og man skal ikke køre bil lige efter.

Lader man kryddersnapsen stå og komme sig efter denne behandling, vil man opdage, at den ofte har vundet i smag og er blevet lidt mere rund og karakteristisk. Man kan yderligere tage nogle flasker med i bilens bagagerum (godt emballeret) og lade dem ligge dér og "skvulpe" under kørslen i en månedstid eller to, hvor smagsstofferne fra urterne rigtig bliver "integreret" med spiritussen. Vi kender processen fra Liniesnapsen, der sejler en tur med ned under Ækvator.

Hører man til blandt perfektionisterne, kan man bruge et lille fif fra vinens verden: Rør en æggehvide op med lidt vand til det bliver uklart, tilsæt lidt køkkensalt til hviden og hæld en brøkdel i kryddersnapsen, endelig ikke for meget. En vinbonde i Bourgogne bruger mellem 6 - 8 hvider til 225 liter vin, så det siger lidt om den mængde, der skal bruges.

Seneste kommentarer

24.02 | 19:26

Mojn Simon. Alle kan melde sig ind i FDV, så der er ikke nogle betingelser. Du kan bruge dette link: https://vinavl.dk/bliv-medlem/
Kontingentet er kr. 480,- årligt. VH Jørn

24.02 | 13:46

Mojn Jan !
Jeg ville bare høre dig om, hvad der skal til for at blive medlem af FDV ?

15.11 | 15:02

Hej Dot - vi har selv brugt filtrerede bær ovenpå f.eks. en nøddebund eller marengsbund men hvis der ikke har været sukker i sammen med bærrene, skal der nok blandes lidt i og toppes med is/flødeskum.

14.11 | 08:30

Jeg satte friske solbær og vodka over i juli, nu skal jeg filtrere og smage til. MEN jeg mangler en god opskrift til noget, jeg kan bruge bærrene til. Alm. marmeladeopskrift du'r ikke pgr.af vodka!

Del siden