Fjelby "Port"

I 2016 prøvede vi at fremstille en portvinslignende hedvin, hvor vi tog udgangspunkt i en færdiggæret rødvin fra 2014. 

Forskellen i fremstillingen af denne hedvin sammenlignet med de portogisiske portvine er, at vinen er færdiggæret og derfor har en højere acl.-% men næsten ingen restsukker. 

Vinen tilføres sukker, gerne rørsukker, og en smagløs alcohol i et forhold, der vil give hedvinen en alc.-% på 20.

Fremstillingen startes i en vinballon og efter et stykke tid, når alt sukker er helt opløst og de 3 ingredienser er godt integreret, hældes blandingen på et egetræsfad, hvor det lagrer indtil blandingen har optaget så meget smag fra fadet, som man nu synes om, gerne 1 - 3 år. Herefter overføres vinen igen til en vinballon, hvor den skal blive indtil den er helt rund og ikke længere "sprittet" - gerne i 5 - 7 år.

Seneste kommentarer

24.02 | 19:26

Mojn Simon. Alle kan melde sig ind i FDV, så der er ikke nogle betingelser. Du kan bruge dette link: https://vinavl.dk/bliv-medlem/
Kontingentet er kr. 480,- årligt. VH Jørn

24.02 | 13:46

Mojn Jan !
Jeg ville bare høre dig om, hvad der skal til for at blive medlem af FDV ?

15.11 | 15:02

Hej Dot - vi har selv brugt filtrerede bær ovenpå f.eks. en nøddebund eller marengsbund men hvis der ikke har været sukker i sammen med bærrene, skal der nok blandes lidt i og toppes med is/flødeskum.

14.11 | 08:30

Jeg satte friske solbær og vodka over i juli, nu skal jeg filtrere og smage til. MEN jeg mangler en god opskrift til noget, jeg kan bruge bærrene til. Alm. marmeladeopskrift du'r ikke pgr.af vodka!

Del siden